Racupack onderdeel van BluePrint Automation

Per juni 2013 heeft de BPA Group, waaronder BluePrint Automation valt, de activiteiten van Racupack BV, gevestigd te Culemborg, overgenomen.

Martin Prakken, Chairman & CEO van de BPA Group, zegt hierover: “Beide bedrijven zijn zeer verheugd met deze overname omdat de productportfolios van beide bedrijven elkaar perfect aanvullen!”

Racupack heeft een fantastische naam opgebouwd in de food en non-food markten als producent van wrap-around en kartonneer oplossingen. Met de 25 jaar ervaring die zij hebben opgebouwd in de verpakkingsindustrie is het een perfecte aanvulling op BluePrint’s 30+ jaren know-how in het beladen van flexibele verpakkingen in dozen.

Racupack zal de onderneming voortzetten onder de naam BPA Racupack BV. De overname stelt de BPA Group in staat een meer divers productportfolio aan te bieden in de markt: volledige geïntegreerde single source turn-key verpakkingsoplossingen aan bestaande en nieuwe klanten. 

Over BluePrint Automation

BluePrint Automation, opgericht door Mr. Bob Prakken in 1980, is de wereldleider in innovatieve geautomatiseerde verpakkingsoplossingen. Onze missie is oplossingen aan te bieden die echte flexibiliteit bieden in een productie omgeving. Met meer dan 30 jaar ervaring in het verpakken van consumptiegoederen richten wij ons op drie gebieden:
 

  • Vision-Guided Robotics: geavanceerd oppakken van individueel verpakte of onverpakte items voor het beladen in dozen en uw flowwrappers.
  • Case en tray verpakken: innovatieve oplossingen voor flexibele en andere moeilijk handelbare verpakkingen.
  • Complete verpakkingssystemen: turn-key oplossingen met totale controle over uw verpakkingslijn, van einde proces tot aan palletizing!
  • En nu ook wrap-around en kartonneer oplossingen!

BPA heeft duizenden systemen succesvol geïnstalleerd in meer dan 30 landen. Verder heeft BPA drie productiefaciliteiten in de VS en Europa, twee additionele faciliteiten in Hangzhou China en São Paulo Brazilië en acht sales en service kantoren over de hele wereld. Met meer dan 300 werknemers heeft BPA wereldwijd, inclusief Racupack, meer dan 6000 case packing systemen geleverd aan diverse food en non-food industrieën.

Onze reputatie is wat ons succesvol maakt; Startend met een eerste contact tot aan het opleveren van een project, inclusief onze 24/7 after sales service support. We blijven ons inzetten om uw lange termijn partner te zijn voor innovatieve end-of-line turn-key verpakkings- en automatiseringsoplossingen gericht op primaire en secundaire verpakkingen